Articole

Despre miere

Contine peste 400 de substante organice, care ii confera o valoare terapeutica uriasa.  
 
Mergeti acum, in luna lui august, la marginea padurii, unde cresc milioane de flori salbatice. Inchideti ochii si ascultati: se aud fosnetul vantului printre frunze, cantecul cosasilor imbatati de soare si inca ceva: un zumzet greu, fara oprire, cu abia perceptibile schimbari de ton si de ritm. Este sunetul albinelor care strang fara...

Citeşte mai mult: Despre miere

 

Lorina Bălteanu. NONCONFORMISTA

"Deja am dat o serie de interviuri în care e proiectată imaginea mea. Sunt nevoită să-ţi răspund la întrebări şi fiindcă întrebările fac parte din acelaşi cadru, parcă sunt copiate una de la alta... deja sunt concepută ca un clişeu şi începe să-mi displacă. Dar să încercăm. Nu promit nimic, vom vedea...", aşa m-a întâlnit Lorina Bălteanu.

Recunosc, mi-a fost frică să mă apropii de ea, m-am mărginit doar la a citi şi răsciti versurile pe care le-am descoperit în adolescenţa mea, când îmi nimerise în mâini volumul "Cioburi". Lorina mă speria într-un fel, cum te sperie genul de oameni prea culţi pentru a coborî la nivelul "muritorilor de rând". Mă aşteptam să fiu tratată cu...

Citeşte mai mult: Lorina Bălteanu. NONCONFORMISTA

 

Haihui prin Sicilia de Vest

SegestaVă propunem în ediţia aceasta a Jurnalului de călătorie un voiaj în triunghi prin Sicilia de Vest. E o zonă relativ uşor accesibilă (la două ore de zbor Bucureşti-Palermo), generoasă şi încă nesufocată de turismul de masă multinaţional. Punctul de plecare este Palermo, unde putem ajunge pe calea aerului din orice parte a lumii, inclusiv prin sistemul low-cost. Dacă nu vrem să rămânem în Palermo, ne putem stabili domiciliul de vacanţă la Trapani, la Marsala sau la San Vito lo Capo, în funcţie de scopul principal al vacanţei noastre. Dacă vrem mai mult plajă şi distracţie, căutăm o cameră la San Vito lo Capo. Dacă ne interesează să călătorim în interiorul Siciliei, alegem Trapani sau Marsala.

Citeşte mai mult: Haihui prin Sicilia de Vest

 

Garibaldino

GaribaldinoNu poţi înţelege Italia, scria Goethe, dacă n-ai cunoscut Sicilia. "Sicilia e cheia" şi, atunci, marele său erou naţional, Garibaldi, nu poate fi decât cel care ne-a deschis "uşa" istoriei moderne a celei mai mari insule din Mediterana, devenite în 1860 parte a Italiei unitare. Povestea lui Garibaldi "sicilianul" e frumoasă şi merită spusă.

Lup de mare, rebel condamnat la moarte şi evadat, militar în America de Sud, revoluţionar şi om politic, Garibaldi (n. 4 iulie 1807, Nisa - m. 2 iunie 1882, Caprera) e eroul complet şi definitiv al "resorgimentului" italian. În 1860, în fruntea a 1.000 de oameni, a întreprins, în Sicilia, o expediţie rămasă celebră sub denumirea de "Expediţia celor 1.000 de...

Citeşte mai mult: Garibaldino

 

Magiunul natural de prune Topoloveni

Magiun Topoloveni

Magiunul natural de prune Topoloveni a fost medaliat de International Taste&Quality Institute, din Bruxelles cu premiul „Superior Taste Award”. Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs al companiei SC Sonimpex Serv Com SRL.

In urma degustarii in orb (nu se cunosc produsele), facuta de 60 de bucatari cu prestigiu din intreaga lume, Magiunul natural de prune Topoloveni a convins ca este un produs de calitate, atat nutritional, cat si din punct de vedere organoleptic. Astfel, magiunul natural de prune Topoloveni devine primul produs alimentar traditional din Romania care primeste o astfel de distinctie din partea renumitului Institut.

International Taste and Qality...

Citeşte mai mult: Magiunul natural de prune Topoloveni

 

De ce sa alegi sa folosesti lemnul in bucatarie

lemnAtunci cand pregatesti mancare, folosesti diverse intrumente care au fiecare un rol in ceea ce vei aseza la final in farfurie. Si cum lingura, polonicul, fundul pentru taiat sai alte astfel de instrumente pot fi din lemn, metal, plastic sau alte materiale, este bine sa stii care material te va ajuta sa obtii rezultate mai bune. De aceea, afla din randurile care urmeaza de ce sa folosesti lemnul in bucatarie.

1 Ajuta la pastrarea vaselor

Paletele din lemn nu iti vor strica sau zgaria fundul tigailor. Fie ca folosesti pentru gatit ulei, unt sau nici un fel de grasime, foloseste instrumente din lemn (lingura, paleta etc.) pentru a intoarce alimentele pe toate partile sau pentru a amesteca in ele...

Citeşte mai mult: De ce sa alegi sa folosesti lemnul in bucatarie

 

ad

Evenimente

Calendar

Ianuarie 2019
L M M J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Contact

E-Mail:
Subiect:
Mesaj:
Adauga codul din imagine:

Online

Avem 6 vizitatori online